Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στην υπομονετική στάση η Fed

Η οικονομία δεν έχει σημειώσει ακόμα τη «σημαντική περαιτέρω πρόοδο» που έχει ορίσει η Fed ως προϋπόθεση για να αρχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, εκτίμησε η πλειονότητα των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Επιμένει στην υπομονετική στάση η Fed

Oι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν την περιστολή των αγορών ομολόγων στην τελευταία τους συνάντηση, αλλά δεν έδειξαν να βιάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας τους συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, κάποιοι αξιωματούχοι επισήμαναν στη συνεδρίαση ότι η ανάκαμψη της οικονομίας προχωράει πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν και ότι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια υπερβολική άνοδο του πληθωρισμού, κάτι που συνηγορεί υπέρ του περιορισμού της νομισματικής τόνωσης.

Ωστόσο, το κυρίαρχο σκεπτικό ήταν πως δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη και ότι οι αγορές πρέπει να έχουν προετοιμαστεί πρώτα πολύ καλά για την όποια αλλαγή. 

Η πλειονότητα των αξιωματούχων συμφώνησε σύμφωνα με τα πρακτικά ότι η οικονομία δεν έχει σημειώσει ακόμα τη «σημαντική περαιτέρω πρόοδο» που έχει ορίσει η Fed ως προϋπόθεση για να αρχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. 

«Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στις επόμενες συνεδριάσεις να συνεχίσουν να αξιολογούν την πρόοδο της οικονομίας προς την επίτευξη των στόχων της Επιτροπής και να αρχίσουν να συζητούν τα σχέδια τους για προσαρμογή της πορείας και της σύνθεσης των αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά. 

«Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επανέλαβαν την πρόθεση τους να παράχουν σχετική ενημέρωση αρκετά πριν την όποια ανανκοίνωση για μείωση του ρυθμού των αγορών» σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v