Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Δεν θα προχωρήσουμε σύντομα σε σύσφιξη

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει τους ερχόμενους μήνες σε υψηλά επίπεδα, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Yπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα θα παρέμβει αν βγει εκτός ελέγχου. Μακριά ακόμα η οικονομία από τον στόχο.

Πάουελ: Δεν θα προχωρήσουμε σύντομα σε σύσφιξη

H ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προχωρήσει τόσο για να ξεκινήσει η Fed την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων, τόνισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τους ερχόμενους μήνες, προτού αρχίσει να υποχωρεί. 

«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας», ανέφερε ο κ. Πάουελ σε κείμενο ομιλίας που έχει ετοιμάσει για την κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αν και η επίτευξη του στόχου της "oυσιαστικής περαιτέρω προόδου" απέχει ακόμα πολύ, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί» σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Πάουελ. 

O ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου. 

«Η Fed θα είναι έτοιμη να παρέμβει να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής της πολιτικής με τον δέοντα τρόπο, αν έβλεπε σημάδια ότι η πορεία του πληθωρισμού ή των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό κινούνταν σημαντικά και επίμονα πέρα από τα επίπεδα που είναι συμβατά με τον στόχο της», επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v