Σε ύψη-ρεκόρ το κόστος των ναύλων κοντέινερ από την Κίνα

Εφτασαν έως 12.954 δολ. Ακριβαίνει το ταξίδι των εξαγωγικών εμπορευματοκιβωτίων από τα κινεζικά λιμάνια σε 12 εμπορικές διαδρομές παγκόσμιας εμβέλειας, επί τη βάσει των στοιχείων από 22 διεθνείς μεταφορείς. Πώς επηρεάζει τις τιμές στα ράφια.

Σε ύψη-ρεκόρ το κόστος των ναύλων κοντέινερ από την Κίνα

Ο δείκτης εξαγωγικών εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας (CCFI) αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε χθες, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν ενταθεί ακόμη περισσότερο, μετακυλίοντας την άνοδο των τιμών από τη βιομηχανία στην κατανάλωση.

Τα ναύλα στα κοντέινερ από την Ασία έως τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έφτασαν τα επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή spot για εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών από τη Σαγκάη στο Λος Άντζελες αυξήθηκε στα 9.733 δολ. ενώ για τη διαδρομή Σαγκάη προς Ρότερνταμ αυξήθηκε 1,2% στα 12.954 δολ., αναφέρει το Bloomberg

Η μέση τιμή του δείκτη CCFI καταγράφηκε στις 2.771,54 μονάδες, με αύξηση 2,7% από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου χρηματιστηρίου.

Ο υπό-δείκτης για τις εξαγωγές των εμπορευματοκιβωτίων στη Δυτική και την Ανατολική Αφρική κατηύθυνε τη θετική πορεία του CCFI, με εβδομαδιαία αύξηση 10,5%.

Ο δείκτης CCFI καταγράφει την πορεία των εξαγωγικών εμπορευματοκιβωτίων από τα κινεζικά λιμάνια σε 12 εμπορικές διαδρομές παγκόσμιας εμβέλειας, επί τη βάσει των στοιχείων από 22 διεθνείς μεταφορείς.

Η τιμή του δείκτη προσδιορίστηκε αρχικά στις 1.000 μονάδες την 1η Ιανουαρίου του 1998.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BLOOMBERG

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v