Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιγότερο αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Δέλτα το εμβόλιο Johnson & Johnson

Τι δείχνουν τα συμπεράσματα της νέας έρευνας. Ενισχύεται η εκτίμηση ότι όσοι εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί να λάβουν και δεύτερη δόση.

Λιγότερο αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Δέλτα το εμβόλιο Johnson & Johnson

Πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα είναι το εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την Johnson & Johnson σε σχέση με τον αρχικό ιό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η εργαστηριακή έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στον server bioRxiv αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε κάποια ιατρική επιθεώρηση, έγινε από επιστήμονες του New York University

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εμβόλιο της J&J παράγει περίπου πέντε φορές λιγότερα αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα σε σχέση με αυτά που παράγει έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού. 

Αν και ανησυχητικά, τα ευρήματα προκύπτουν από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα αίματος σε εργαστήριο και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την απόδοση του εμβολίου στον πραγματικό κόσμο.

Αλλά τα συμπεράσματα ενισχύουν την εκτίμηση ότι όσοι εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί να λάβουν μια δεύτερη δόση -ιδανικά με ένα από τα εμβόλια mRNA που κατασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech ή τη Moderna, ανέφεραν οι συγγραφείς της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v