Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2 μηνών οι νέοι άνεργοι στις ΗΠΑ

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν στις 419.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Ηταν πολύ υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 350.000, ενώ είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τις 15 Μαΐου.

Σε υψηλό 2 μηνών οι νέοι άνεργοι στις ΗΠΑ

Μη αναμενόμενη αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία εβδομάδα, παρά τις ελπίδες που ήθελαν την αγορά εργασίας να κατευθύνεται ισχυρή προς το φθινόπωρο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι νέες αιτήσεις έφτασαν στις 419.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Ηταν πολύ υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 350.000 και περισσότερες από τις 368.000 μίας εβδομάδας πριν, ενώ είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τις 15 Μαΐου.

O Robert Frick, οικονομολόγος της Navy Federal Credit Union, φοβάται ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα μπορούσε να φέρει αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ. «Η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα θα μπορούσε να φέρει χιλιάδες απολύσεις την ώρα που τα νούμερα είναι ήδη διπλάσια σε σχέση με το διάστημα προ πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v