Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ατύχημα στο εργαστήριο

«Είναι απογοητευτικό» που η κινεζική κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε με το δεύτερο στάδιο της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της πανδημίας, σημειώνει επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Covid-19: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ατύχημα στο εργαστήριο

Αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να έχουν δείξει ότι η Covid-19 πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά ένα εργαστηριακό ατύχημα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δήλωσε επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Jeremy Farrar, ιατρικός ερευνητής είπε: «Τα επιστημονικά στοιχεία όπως και άλλες λοιμώξεις που προήλθαν απο ζώα δείχνουν ότι προέρχεται από το ζωικό βασίλειο και πέρασε στον ανθρώπινο πληθυσμό το 2019».

«Καθώς ο ιός προσαρμόστηκε στους ανθρώπους, οδήγησε στην πανδημία», πρόσθεσε. Ωστόσο, το μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως ένα εργαστηριακό ατύχημα».

Ο Farrah είπε ότι ήταν «απογοητευτικό» που η κινεζική κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε με ένα δεύτερο στάδιο της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v