Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από ΕΕ για το εμβόλιο της Moderna σε παιδιά 12-17 ετών

Η χρήση του εμβολίου Spikevax στα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι ίδια με τους ενήλικες, καθώς θα χορηγείται σε δύο δόσεις, σε απόσταση τεσσάρων εβδομάδων.

Πράσινο φως από ΕΕ για το εμβόλιο της Moderna σε παιδιά 12-17 ετών

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Moderna, Spikevax, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), για τις ηλικίες 12-17 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η χρήση του εμβολίου Spikevax σε παιδιά 12-17 ετών θα είναι ίδια με τους ενήλικες, καθώς θα χορηγείται σε δύο δόσεις, σε απόσταση τεσσάρων εβδομάδων. Τα αποτελέσματά του διερευνήθηκαν σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 3.732 παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, κεφαλαλγία, πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις, πρήξιμο στους λεμφαδένες, ρίγη, ναυτία, έμετο και πυρετό. Αυτές οι επιπτώσεις είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται μέσα σε λίγες ημέρες από τον εμβολιασμό.

Η μελέτη έδειξε ότι το Spikevax παρήγαγε απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών συγκρίσιμη με αυτήν που παρατηρήθηκε σε νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18 έως 25 ετών (όπως μετράται από το επίπεδο αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v