Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Εχουμε ακόμα δρόμο μέχρι το tapering

Έχουμε ακόμα κάποια απόσταση να καλύψουμε μέχρι να ξεκινήσει η επιβράδυνση των αγορών ομολόγων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed.

Πάουελ: Εχουμε ακόμα δρόμο μέχρι το tapering

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έστειλαν σήμα ότι κινούνται πιο κοντά προς την έναρξη της περιστολής των μηνιαίων αγορών ομολόγων, αλλά ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έσπευσε να επισημάνει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι το σημείο εκείνο.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Και θεωρούμε ότι έχουμε ακόμα κάποια απόσταση να καλύψουμε» τόνισε ο κ. Πάουελ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Πάουελ σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι έκαναν την πρώτη εκτενή συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουν στη μείωση της νομισματικής τόνωσης, αλλά υπογράμμισε ότι δεν λήφθηκε κάποια απόφαση για τη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει το «tapering».

«Σημειώνουμε πρόοδο. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και αν τα πράγματα πάνε καλά θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο» ανέφερε.

Ο ίδιος προειδοποίησε ωστόσο ότι όσο ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί και υπάρχει χρόνος και χώρος για την εξέλιξη νέων στελεχών του ιού, κανείς δεν είναι οριστικά ασφαλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v