Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποσχόμενη θεραπεία μόλις 15 δολαρίων για ασθενείς Covid-19

Το φάρμακο βγάζει τους ασθενείς από τους αναπνευστήρες σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Τι έδειξε νέα μελέτη σε ανθρώπους που είχαν πνευμονία και χρειάζονταν υποστήριξη οξυγόνου.

Υποσχόμενη θεραπεία μόλις 15 δολαρίων για ασθενείς Covid-19

Δεκατέσσερις από τους 15 ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που έλαβαν θεραπεία σε κλινική μελέτη που ξεκίνησε με το φάρμακο TriCor (φαινοφιβράτη) δεν χρειάζονταν υποστήριξη οξυγόνου εντός μίας εβδομάδας από τη θεραπεία και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Oπως μεταδίδει η Jerusalem Post, οι 15 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία είχαν πνευμονία και χρειάζονταν υποστήριξη οξυγόνου. Ηταν επίσης μεγαλύτεροι σε ηλικία με πολλαπλά νοσήματα, από διαβήτη και παχυσαρκία έως υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός από τη στάνταρντ περίθαλψη, τους δόθηκαν 145 mg/ημέρα φαινοφιβράτης για 10 μέρες.

Οι 14 από τους 15 ασθενείς με σοβαρή νόσο δεν χρειάζονταν υποστήριξη οξυγόνου μέσα σε μία εβδομάδα από τη θεραπεία ενώ ο 15ος ασθενείς βγήκε από το οξυγόνο εντός 10 ημερών.

Η φαινοφιβράτη εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το 1975 για μακροχρόνια χρήση και θεωρείται ασφαλής. Επιπλέον, είναι φθηνό χάπι, καθώς κοστίζει λιγότερο από 1,50 δολάριο την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική θεραπεία ανά ασθενή ήταν περίπου 15 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v