Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός μόλυνε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 18 μαθητές

Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ιδίως όταν οι μαθητές τους είναι μικρής ηλικίας και δεν εμβολιάζονται, υπογραμμίζουν τα Κέντρα Αντιμετώπισης και Πρόληψης Ασθενειών.

ΗΠΑ: Ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός μόλυνε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 18 μαθητές

Ένας ανεμβολίαστος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Καλιφόρνιας ήταν η πηγή από την οποία μεταδόθηκε η Covid-19 σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 18 ήταν μαθητές, αναφέρουν οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες σε μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ιδίως όταν οι μαθητές τους είναι μικρής ηλικίας και δεν εμβολιάζονται, υπογραμμίζουν τα Κέντρα Αντιμετώπισης και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η σημαντικότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας στις ΗΠΑ. Δείχνει επίσης ότι είναι αναγκαία τα μέτρα, όπως η σωστή χρήση της μάσκας, εν μέσω της έκρηξης νέων κρουσμάτων που σχετίζονται με την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός (δεν διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα) συνέχισε τον εργάζεται τον Μάιο του 2021 επί δύο ημέρες, αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα, καθώς αρχικά νόμιζε ότι πάσχει από αλλεργία. Κατ’ επανάληψη, δεν φορούσε μάσκα ενώ παρέδιδε το μάθημα, παρά τις συστάσεις που ισχύουν στην κομητεία Μάριν, στα προάστια του Σαν Φρανσίσκο.

Συνολικά, 12 μαθητές του προσβλήθηκαν από την Covid-19 – οι οκτώ από αυτούς κάθονταν στα πρώτα θρανία. Μολύνθηκαν επίσης έξι μαθητές άλλης τάξης, όλοι τους κάτω των 12 ετών, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο.

Καταγράφηκαν επίσης οκτώ κρούσματα μεταξύ των γονέων και των αδελφών των μαθητών αυτών.

Οι πόρτες και τα παράθυρα των αιθουσών ήταν ανοιχτά και τα παιδιά φορούσαν μάσκες. Δεν χρειάστηκε πάντως να νοσηλευτεί κανείς.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι εξέφρασε τη λύπη της σήμερα γιατί «πολλά σχολεία» επέλεξαν να μην εφαρμόζουν υποχρεωτικά μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας για όλους σε κλειστούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v