Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα παιδιά ο Φάουτσι

«Το κάνουμε εδώ και δεκαετίες», είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ. «Επομένως, το να απαιτείται εμβολιασμός για να πάνε στο σχολείο δεν θα ήταν κάτι καινούργιο». Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον χειμώνα.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα παιδιά ο Φάουτσι

Είναι καλή ιδέα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους μαθητές, σημειώνει ο Αντονι Φάουτσι. Αν και αναγνωρίζει ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τα παιδιά πιθανόν να είναι αμφιλεγόμενη, ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε στο «State of the Union» του CNN ότι τα οφέλη θα υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.

«Πιστεύω ότι η απαίτηση εμβολίων για να πηγαίνουν στο σχολείο είναι μια καλή ιδέα. Δεν είναι κάτι καινούργιο», αναφέρει, σημειώνοντας ότι ισχύει για τα εμβόλια που αφορούν σε πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά και ηπατίτιδα.

«Το κάνουμε εδώ και δεκαετίες», είπε. «Επομένως, το να απαιτείται εμβολιασμός για να πάνε στο σχολείο δεν θα ήταν κάτι καινούργιο».

Προς το παρόν στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο, έως τις αρχές του χειμώνα θα μπορούσε να εγκριθεί και για τα πιο μικρά παιδιά, όπως αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Dr. Scott Gottlieb.

Ο Φάουτσι έκανε επίσης μια νέα εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία 100.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από Covid-19 μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι εντελώς προβλέψιμο, αλλά απολύτως αναστρέψιμο», δήλωσε. «Έχουμε περίπου 80 εκατ. ανθρώπους σε αυτή τη χώρα που μπορούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v