Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Υπέκυψαν και τα δύο αφγανόπουλα που είχαν φάει δηλητηριώδη μανιτάρια

Τα παιδιά έφτασαν στην Πολωνία στις 23 Αυγούστου, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά τους και είχαν μπει σε καραντίνα σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη Πόντκοβα Λέσνα, κοντά στη Βαρσοβία.

Πολωνία: Υπέκυψαν και τα δύο αφγανόπουλα που είχαν φάει δηλητηριώδη μανιτάρια

Και το δεύτερο αγοράκι από το Αφγανιστάν, που νοσηλευόταν στην Πολωνία αφού κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια, υπέκυψε σήμερα, μία ημέρα μετά το αδελφάκι, του, ανακοίνωσαν οι γιατροί που το παρακολουθούσαν.

«Διαπιστώσαμε τον θάνατο του παιδιού», ανέφερε λακωνικά ο διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου CZD της Βαρσοβίας.

Οι πιθανότητες επιβίωσης του 6χρονου αγοριού ήταν ελάχιστες, μολονότι υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο 5χρονος αδελφός του πέθανε από τις τοξίνες των μανιταριών το πρωί της Πέμπτης.

Τα παιδιά έφτασαν στην Πολωνία στις 23 Αυγούστου, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά τους και είχαν μπει σε καραντίνα σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη Πόντκοβα Λέσνα, κοντά στη Βαρσοβία. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 26 και τις 27 Αυγούστου, εισήχθησαν για νοσηλεία τα δύο αγόρια και η μεγαλύτερη αδελφή τους, ηλικίας 17 ετών. Η νεαρή κοπέλα ανάρρωσε και έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο OKO.press, ο πατέρας των παιδιών ήταν λογιστής και εργαζόταν επί χρόνια για τον βρετανικό στρατό. Η οικογένεια απομακρύνθηκε από το Αφγανιστάν από τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις, κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας.

Η Πολωνία ολοκλήρωσε την επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφού έβγαλε από την Καμπούλ 1.231 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v