Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική ήττα για Apple στην κόντρα με την Epic Games

Η Epic Games μήνυσε την Apple το 2020, μετά την απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού να απομακρύνει το Fortnite από το App Store. Πτώση 3,5% για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.

Δικαστική ήττα για Apple στην κόντρα με την Epic Games

Δικαστήριο αποφάσισε ότι η πρακτική της Αpple για τις χρεώσεις που επιβάλλει στις εταιρείες που πουλούν εφαρμογές μέσω του App Store παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού.

«Η Apple δεν διαθέτει μονοπώλιο στην αγορά των συναλλαγών στον τομέα των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα» αποφάνθηκε η δικαστής Ιβόν Ρότζερς. «Όμως η στάση της Apple στρεβλώνει τον ανταγωνισμό διότι εμποδίζει τους κατασκευαστές εφαρμογών να ανακατευθύνουν τους καταναλωτές σε δικές τους ιστοσελίδες και σε δικούς τους τρόπους πληρωμής», σημείωσε.

Την υπόθεση είχε φέρει στο δικαστήριο η Epic Games, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite.

Η Epic Games μήνυσε την Apple το 2020, μετά την απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού να απομακρύνει το Fortnite από το App Store επειδή η εταιρεία έδωσε στους χρήστες του παιχνιδιού μια εναλλακτική επιλογή χρέωσης, παρακάμπτοντας την προμήθεια 30% της Apple.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να αφαιρέσει μεγάλο μέρος των κερδών του App Store, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές υπερβαίνουν τα 20 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v