Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν 4,5 φορές περισσότερο να προσβληθούν από τον ιό και πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, σύμφωνα με νέα μελέτη.

CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό

Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να πεθάνουν από τον Covid-19, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η εν λόγω μελέτη εξέτασε τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους από κορωνοϊό σε 13 πολιτείες και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky.

Περισσότερα από 600.000 κρούσματα Covid-19 αναλύθηκαν και συσχετίστηκαν με τους εμβολιασμούς από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου.

Όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές της νόσου, αναφέρει χαρακτηριστικά το αποτέλεσμα, μίας από τις τρεις μεγάλες μελέτες που δημοσιεύτηκαν από το αμερικανικό CDC.

Οι μελέτες αυτές αφορούν στην αποτελεσματικότητα των τριών εμβολίων που χορηγούνται στις ΗΠΑ (Pfizer, Moderna, J&J).

Όσον αφορά την επάρκεια του εμβολίου για σοβαρή νόσηση και αποτροπή από εισαγωγή σε νοσοκομείο, το εμβόλιο της Moderna είχε 95% αποτελεσματικότητα, το εμβόλιο της Pfizer 80% και της Johnson & Johnson 60%.

Μια προηγούμενη μελέτη των CDC βασισμένη σε δεδομένα από μόλις 43.127 περιπτώσεις Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid και 29 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτούν με τον ιό.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», είπε η Walensky. «Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να “χτυπήσουμε” αυτήν την πανδημία».

Σημειώνεται ότι περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το CDC.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v