Κατεβάζουν ρολά πάνω από 60 ανταλλακτήρια crypto στη Νότια Κορέα

Μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για μερική ή πλήρη διακοπή συναλλαγών. Νέοι κανονισμοί θα ισχύουν στη χώρα μετά τις 24 Σεπτεμβρίου.

Κατεβάζουν ρολά πάνω από 60 ανταλλακτήρια crypto στη Νότια Κορέα

Πάνω από 60 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για μερική ή πλήρη διακοπή συναλλαγών μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος νέου κανονισμού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τα ανταλλακτήρια πρέπει να εγγραφούν στην αρμόδια μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών (Financial Intelligence Unit) έως τις 24 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας πιστοποιητικό ασφαλείας από την υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου. Πρέπει επίσης να συνεργαστούν με τις τράπεζες, για να διασφαλίσουν ότι οι λογαριασμοί ανήκουν σε πραγματικά ονόματα.

Τα ανταλλακτήρια που δεν έχουν εγγραφεί, πρέπει να τερματίσουν τις υπηρεσίες τους μετά τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εκείνα που έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες, θα απαγορεύεται η διαπραγμάτευση σε γουόν.

Από όλα τα ανταλλακτήρια, σχεδόν 40 πρόκειται να αναστείλουν όλες τις υπηρεσίες τους. Την ίδια ώρα, 28 έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το Ethereum χάνει 1,1% στις 3.542 δολάρια, το XRP υποχωρεί 0,7%, στο $1,09, το Litecoin κινείται αρνητικά 0,8% στα 185,24 δολάρια, ενώ μικρή άνοδο (+0,4%) καταγράφει το Bitcoin, που βρίσκεται στις $47.863,39.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v