Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα: $100 δισ. στο διαδικτυακό τεφτέρι

Εφαρμογές «Buy now, pay later» χρησιμοποιούν εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως. Πώς η πανδημία του κορωνοϊού ανέβασε αυτές τις συναλλαγές και ποιος ο κίνδυνος.

Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα: $100 δισ. στο διαδικτυακό τεφτέρι

Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα. Εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές «Buy now, pay later» (BNPL), για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές τους. Και οι επιλογές είναι περισσότερες από ποτέ: Klarna, Affirm και Afterpay είναι μερικές από τις πολλές που διατίθενται.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στο παιχνίδι μπαίνουν και μεγάλες εταιρείες, με την Paypal να λανσάρει τη δική της υπηρεσία, τις Amazon και Apple να συνεργάζονται με την Affirm και τη Square να κλείνει συμφωνία εξαγοράς της Afterpay, σε ένα ντιλ 29 δισ. δολαρίων.

Γιατί είναι πλέον τόσο δημοφιλείς αυτές οι υπηρεσίες; Η απάντηση είναι μία: Κορωνοϊός. Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι διαδικτυακές αγορές. Σύμφωνα με το Worldpay, οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως έφτασαν στα $4,6 τρισ. την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο 19% σε σύγκριση με το 2019.

Οι πληρωμές BNPL αντιπροσώπευαν το 2,1% -ή περίπου 97 δισ. δολάρια- αυτού του ποσού, ποσοστό που αναμένεται να διπλασιαστεί στο 4,2% μέχρι το 2024.

Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους αυτών των πληρωμών είναι ότι μπορούν να οδηγήσουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v