Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία η Τουρκία

Η Αγκυρα εδώ και καιρό φοβάται μια προσπάθεια από τις δυνάμεις του Ασαντ που στηρίζει η Ρωσία να κινηθούν στο προπύργιο των ανταρτών στην Idlib.

Ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία η Τουρκία

Η Τουρκία στέλνει περισσότερους στρατιώτες στη Βορειοδυτική Συρία καθώς ετοιμάζεται για ένα κρίσιμο ραντεβού με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν την επόμενη εβδομάδα, σε μια κίνηση που θέλει να στείλει το σήμα ότι θα μπλοκάρει πιθανή επίθεση από τις δυνάμεις της Δαμασκού.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, η Αγκυρα εδώ και καιρό φοβάται μια προσπάθεια από τις δυνάμεις του Ασαντ που στηρίζει η Ρωσία να κινηθούν στο προπύργιο των ανταρτών στην Idlib, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε ένα νέο κύμα προσφύγων προς τα τουρκικά σύνορα.

Αν και δεν υπάρχουν σημάδια για μια ολομέτωπη επίθεση, μια αύξηση των χτυπημάτων ρωσικών μαχητικών και συριακών δυνάμεων στην περιοχή έχει προκαλέσει την προσοχή Τούρκων αξιωματούχων, που ήδη αντιμετωπίζουν κριτική στο εσωτερικό της χώρας για το αυξημένο κόστος φιλοξενίας των προσφύγων.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο Ερντογάν θα θέσει το θέμα στον Πούτιν, τον οποίο θα συναντήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Ιρανό πρόεδρο.

Εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί μια προέλαση των Σύρων στην Idlib και να ελεγχθούν οι δρόμοι που οδηγούν στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η γραμμή του μετώπου στην περιοχή είναι εν πολλοίς στατική από τον Μάρτιο του 2020, οπότε Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν ανακωχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v