Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Muller: Η ΕΚΤ ενδέχεται να αυξήσει το QE όταν τελειώσει το PEPP

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Εσθονίας προέβλεψε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να τερματίσει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων λόγω πανδημίας τον Μάρτιο, σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Muller: Η ΕΚΤ ενδέχεται να αυξήσει το QE όταν τελειώσει το PEPP

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαα ενδέχεται να αυξήσει την τακτική ποσοτική χαλάρωση μόλις τελειώσει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων λόγω πανδημίας (PEPP), όπως δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Madis Muller την Τετάρτη.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Εσθονίας προέβλεψε επίσης ότι η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να τερματίσει το PEPP τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες προβλέψεις της τράπεζας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η ευελιξία που προσφέρει το PEPP δεν μπορεί να μεταφερθεί στο Πρόγραμμα Αγοράς Περιουσιακών Στοιχείων (APP).

Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι της ΕΚΤ σχολιάζουν αρκετά συχνά το μέλλον των αγορών περιουσιακών στοιχείων, με κάποιους να λένε ότι θα παραμείνουν κρίσιμες μετά το τέλος της πανδημίας, ενώ άλλοι προτείνουν ότι μπορεί να χρειαστεί κάποια αναπροσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v