Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι για στασιμοπληθωρισμό στη Βρετανία

Η περαιτέρω απώλεια της δυναμικής τον Σεπτέμβριο εντάθηκε στον τομέα της μεταποίησης, όπου η ζήτηση χαλάρωσε και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά πάτησαν φρένο στην παραγωγή.

Καμπανάκι για στασιμοπληθωρισμό στη Βρετανία

Toν πιο αδύναμο μήνα από την κορύφωση του χειμερινού lockdown είχε ο ιδιωτικός τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αυξήθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις ενισχύοντας τα στοιχεία που θέλουν την ανάκαμψη να περνάει από σημαντικές διακυμάνσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιδιωτική εταιρεία IHS Markit ενημέρωσε ότι η περαιτέρω απώλεια της δυναμικής τον Σεπτέμβριο εντάθηκε στον τομέα της μεταποίησης, όπου η ζήτηση χαλάρωσε και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά πάτησαν φρένο στην παραγωγή. Οι εταιρείες μεταποίησης και υπηρεσιών προχώρησαν σε επιθετικές αυξήσεις στις τιμές σε μια προσπάθεια να μετακυλήσουν το αυξανόμενο κόστος μισθών, προϊόντων και μεταφορών.

«Τα στοιχεία του δείκτη ΡΜΙ προσθέτουν ανησυχίες ότι η βρετανική οικονομία κατευθύνεται προς τον στασιμοπληθωρισμό, με την ανάπτυξη να συνεχίζει χαμηλότερα ενώ οι τιμές ενισχύονται», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 54,1 μονάδες, που ήταν και το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 7 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v