Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Τη διαδήλωση οργάνωσαν πολιτικοί της αντιπολίτευσης, οι περισσότεροι του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέγοντας πως η νίκη του κυβερνώντος κόμματος ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας.

Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε μια διαδήλωση στο κέντρο της Μόσχας, για να εκφράσουν την οργή τους για τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «φέρτε πίσω τις εκλογές».

Τη διαδήλωση οργάνωσαν πολιτικοί της αντιπολίτευσης, οι περισσότεροι του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέγοντας πως η νίκη του κυβερνώντος κόμματος ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας, μέσω του διαδικτυακού συστήματος ψηφοφορίας.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να δηλώσω ότι για μία ακόμη φορά μας εξαπάτησαν», είπε μια γυναίκα που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης χθες και προειδοποίησε ότι θα διέλυε οποιαδήποτε παράνομη διαδήλωση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Περίπου 400 άνθρωποι, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, συμμετείχαν στη διαδήλωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία της Μόσχας.

Δημοσιογράφος του Reuters υπολόγισε τον αριθμό των ανθρώπων στη διαδήλωση σε περίπου 1.500.

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτά το κυβερνών κόμμα Ενιαία Ρωσία, που στηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξασφάλισε τις 324 από τις 450 έδρες της ρωσικής κάτω βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v