Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Υποδιευθύντρια της αστυνομίας σε πορεία αντιεμβολιαστών

Δεν εγκρίνει το πράσινο πάσο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ντράγκι από τις 15 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους. Πρόκειται να περάσει πειθαρχικό, με εντολή της υπ. Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Ιταλία: Υποδιευθύντρια της αστυνομίας σε πορεία αντιεμβολιαστών

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια τμήματος της αστυνομίας χθες το απόγευμα συμμετείχε και πήρε το λόγο σε κινητοποίηση κατά του «πράσινού πάσου» που οργανώθηκε στην Ρώμη.

Πρόκειται για την Νούντσια Αλεσάντρα Σκιλιρό, η οποία υποστηρίζει ότι «άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα», διότι «χθες συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός».

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, όμως, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Σκιλιρό - και η όλη της θέση - αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός. Η αρμόδια υπουργός συνομίλησε και με τον αρχηγό της ιταλικής αστυνομίας.

Ο Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει «πειθαρχικό». H Σκιλιρό δεν εγκρίνει το πράσινο πάσο και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια. Συνεργάζεται, δε, με ιστότοπο ο οποίος υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πράσινο πάσο. Μόνη εναλλακτική, είναι η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, κάθε δυο ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v