Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρενάρει το Facebook τη δημιουργία παιδικού Instagram

To πρότζεκτ Instagram Kids πάει για μεταγενέστερη ημερομηνία. Η αλλαγή έρχεται μετά από ρεπορτάζ της WSJ που έδειξε ότι το Facebook διαπίστωσε ότι το Instagram είναι επιβλαβές για πολλούς εφήβους, ειδικά για τα κορίτσια.

Φρενάρει το Facebook τη δημιουργία παιδικού Instagram

Το Facebook, το οποίο αντιμετώπισε έντονη κριτική για το σχέδιό του να δημιουργήσει ένα Instagram για παιδιά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει τις εργασίες για το πρότζεκτ.

«Ενώ πιστεύουμε ότι η δημιουργία του "Instagram Kids "είναι σωστή, το Instagram και η μητρική του εταιρεία Facebook θα επανεκτιμήσουν το έργο σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Στο μεταξύ, το Instagram θα συνεχίσει να εστιάζει στην ασφάλεια των εφήβων και στην επέκταση των λειτουργιών γονικής επίβλεψης για εφήβους», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri είπε ότι η εφαρμογή Instagram Kids προορίζεται για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Η κίνηση έρχεται μετά από ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που έδειξε ότι το Facebook διαπίστωσε επανειλημμένα ότι η εφαρμογή του Instagram είναι επιβλαβής για πολλούς εφήβους, με τα κορίτσια να βλάπτονται ιδιαίτερα.

Ερευνες Facebook: «Τοξικό» για τις εφήβους το Instagram

Από το 2019 τουλάχιστον, το προσωπικό του κοινωνικού δικτύου μελετά τον αντίκτυπο του προϊόντος στην ψυχολογική κατάσταση των νέων. Η έρευνα έχει επανειλημμένα βρει ότι είναι επιβλαβές για μια μεγάλη μερίδα νέων και ειδικά για τα έφηβα κορίτσια. 

«Το 32% των έφηβων κοριτσιών που ανέφεραν ότι όταν ένιωθαν άσχημα για το σώμα τους, το Instagram τις έκανε να νιώθουν ακόμα πιο άσχημα» τόνισαν οι ερευνητές σε αποτελέσματα που παρουσίασαν εσωτερικά στην εταιρεία. «Οι συγκρίσεις στο Instagram μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βλέπουν και περιγράφουν τον εαυτό τους».

«Σε ένα στα τρία έφηβα κορίτσια διογκώνουμε τα προβλήματα που έχουν με την εξωτερική τους εμφάνιση» σημειώνεται σε διαφάνεια από το 2019. «Τα έφηβα κορίτσια κατηγορούν το Instagram ότι αυξάνει το ποσοστό άγχους και κατάθλιψης», επισημαίνεται σε άλλη διαφάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v