Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα σχέδια της Apple: Χειριστήριο και για το αυτοκίνητο το iPhone

Με το smartphone ο έλεγχος του κλιματιστικού, των καθισμάτων, του ραδιοφώνου και άλλων ρυθμίσεων και αισθητήρων. Τι ετοιμάζει ο τεχνολογικός γίγαντας για την επέκταση του CarPlay σε διεπαφή που θα μπορούσε να καλύπτει σχεδόν όλο το αυτοκίνητο.

Τα νέα σχέδια της Apple: Χειριστήριο και για το αυτοκίνητο το iPhone

Να επεκτείνει την εμβέλειά της στα αυτοκίνητα θέλει η Apple, της οποίας η διεπαφή CarPlay χρησιμοποιείται για μουσική, οδηγίες στον δρόμο και τηλεφωνήματα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία ασχολείται με την τεχνολογία που θα έχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το κλιματιστικό, το ραδιόφωνο, τα καθίσματα κ.λπ., σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος. Η πρωτοβουλία, γνωστή ως «IronHeart», είναι ακόμη σε αρχικά στάδια και απαιτεί τη συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η IronHeart θα πάει το CarPlay ένα βήμα παραπέρα. Το σύστημα με βάση το iPhone θα έχει πρόσβαση σε ένα φάσμα αισθητήρων και ρυθμίσεων, που θα περιλαμβάνει:

  • εσωτερικές και εξωτερικές ενδείξεις θερμοκρασίας και υγρασίας
  • ζώνες θερμοκρασίας και συστήματα αποπάγωσης
  • ρυθμίσεις για την προσαρμογή ηχείων
  • καθίσματα
  • κοντέρ, στροφόμετρο και ενδείξεις για καύσιμα

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα σχέδια της εταιρείας. Αποκτώντας πρόσβαση σε ελέγχους και όργανα, η Apple θα ήταν σε θέση να μετατρέψει την CarPlay σε διεπαφή που θα μπορούσε να καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το αυτοκίνητο. Τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από την Apple ή από τρίτους για να δημιουργήσουν νέα είδη εφαρμογών ή να προσθέτουν χαρακτηριστικά σε υφιστάμενες λειτουργίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v