Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολεμικά αεροπλάνα από ΗΠΑ θέλει ο Ερντογάν, deal $6 δισ.

Η Τουρκία έστειλε στις 30 Σεπτεμβρίου επίσημο αίτημα για να αγοράσει 40 νέα αεροσκάφη F-16 Block 70 και σχεδόν 80 σετ από τη Lockheed Martin Corp. για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16 μαχητικών της, σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους.

Πολεμικά αεροπλάνα από ΗΠΑ θέλει ο Ερντογάν, deal $6 δισ.

Να χρησιμοποιήσει την επερχόμενη παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να ασκήσει πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να επιτρέψει στην Αγκυρα να αγοράσει δεκάδες αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει την αντίσταση της Ουάσινγκτον για μεγάλα deal όπλων με τη χώρα του, μετά την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Τουρκία έστειλε στις ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου επίσημο αίτημα για να αγοράσει 40 νέα αεροσκάφη F-16 Block 70 και σχεδόν 80 σετ από τη Lockheed Martin Corp. για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16 μαχητικών της, σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους. Η αξία του deal μπορεί να φτάνει τα 6 δισ. δολάρια, όπως είπαν, αλλά η έγκριση είναι δύσκολο να κερδηθεί, δεδομένης της εναντίωσης του Κογκρέσου στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και την ασυμβίβαστη στάση της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι ο Ερντογάν αναμένει να συναντήσει τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G 20 στη Ρώμη στο τέλος αυτού του μήνα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί καμία συνάντηση και δεν είναι σαφές πόσο πρόθυμος θα μπορούσε να είναι ο Αμερικανός πρόεδρος για να εκπληρώσει το αίτημα για τα οπλικά συστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v