Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και δάνεια ανέβασαν τα κέρδη της JPMorgan

Η ισχυρή δραστηριότητα M&A αντιστάθμισε την επιβράδυνση του trading. Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 11,7 δισ. δολάρια ή $3,74 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $9,4 δισ. ή $2,92 ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν.

Deals και δάνεια ανέβασαν τα κέρδη της JPMorgan

Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της JPMorgan Chase το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, καθώς η τράπεζα ωφελήθηκε από την άνοδο των deals παγκοσμίως, ενώ οι τραπεζικές υπηρεσίες προς καταναλωτές ωφελήθηκαν από τα υψηλότερα έσοδα από τόκους δανείων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε ότι η ισχυρή δραστηριότητα M&A αντιστάθμισε την επιβράδυνση του trading. Οι υπηρεσίες προς καταναλωτές είχαν επίσης ένα ισχυρό τρίμηνο καθώς οι δαπάνες για πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν και οι πελάτες πλήρωσαν τα δάνεια με βραδύτερο ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι η τράπεζα κέρδισε περισσότερα έσοδα από τόκους.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 11,7 δισ. δολάρια ή $3,74 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $9,4 δισ. ή $2,92 ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη $3,00 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα έσοδα έφτασαν στα $30,44 δισ. έναντι πρόβλεψης για $29,8 δισ.

Τα αποτελέσματα της JPMorgan βοηθήθηκαν επίσης εν μέρει μετά την απομάκρυνση επιπλέον αποθεμάτων που είχε δεσμεύσει στην κορύφωση της πανδημίας για την κάλυψη δανείων που θα μπορούσαν δυνητικά να μην αποπληρωθούν. Οι τράπεζες αναγκάστηκαν να δεσμεύσουν δισεκατομμύρια πέρυσι για πιθανές αθετήσεις δανείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v