Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξοδος στις αγορές ομολόγων για BofA και Morgan Stanley

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για νέες εκδόσεις ομολόγων από τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Εξοδος στις αγορές ομολόγων για BofA και Morgan Stanley

H Βank of America βγαίνει την Παρασκευή στην αγορά ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας, ακολουθώντας τα χνάρια της Morgan Stanley στην έκδοση νέου χρέους μετά από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αμερικανική τράπεζα πουλάει 11 ετές ομόλογο με μετατροπή σταθερού επιτοκίου σε κυμαινόμενο. Με βάση τις αρχικές διαπραγματεύσεις το επιτόκιο τοποθετείται αρχικά περίπου 1,15 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το επιτόκιο των treasuries, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg.

Η BofA ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς οι προμήθειες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εξαγορές και συγχωνεύσεις πραγματοποίησαν άλμα.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για νέες εκδόσεις ομολόγων από τον χρηματοοικονομικό τομέα, ο οποίος απολαμβάνει ακόμα ένα ελκυστικό κόστος δανεισμού το οποίο μπορεί να αυξηθεί καθώς ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς treasury ανήθε σε υψηλό εξαμήνου αυτή την εβδομάδα. 

Την Πέμπτη η Morgan Stanley εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές συνθήκες για να εκδώσει ομόλογο 5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v