Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Galhau (ΕΚΤ): Αποκλείει αύξηση επιτοκίων, θα πέσει ο πληθωρισμός του χρόνου

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα πέσει κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ του 2% το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Galhau (ΕΚΤ): Αποκλείει αύξηση επιτοκίων, θα πέσει ο πληθωρισμός του χρόνου

Ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας απογοήτευσε τις προσδοκίες της αγοράς, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ήδη από την επόμενη χρονιά, ως απάντηση στον υψηλότερο πληθωρισμό.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o François Villeroy de Galhau δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη ότι είναι πεπεισμένος ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα πέσει κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ του 2% το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος» να αυξηθούν τα επιτόκια το επόμενο έτος.

«Πιστεύω ξεκάθαρα ότι ο συνολικός πληθωρισμός θα επανέλθει κάτω από το 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους», δήλωσε στο France Info ο Villeroy, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. «Έτσι, σήμερα δεν υπάρχει λόγος, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v