Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bill Gates και Βρετανία ενώνουν δυνάμεις για επενδύσεις £400 εκατ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στην πρώτη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για Επενδύσεις που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Επενδύσεις $13 δισ. που θα δημιουργήσουν 30.000 νέες θέσεις εργασίας έχει εξασφαλίσει η χώρα.

Bill Gates και Βρετανία ενώνουν δυνάμεις για επενδύσεις £400 εκατ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Bill Gates ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνόδου Κορυφής Επενδύσεων που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργασία για επενδύσεις συνολικά 400 εκατ. λιρών σε πράσινη τεχνολογία στη Βρετανία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η βρετανική κυβέρνηση και το Breakthrough Energy Catalyst, ένα επενδυτικό δίκτυο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που ιδρύθηκε από τον Gates, θα επενδύσουν από 200 εκατ. στερλίνες ο καθένας, με επίκεντρο τομείς όπως πράσινο υδρογόνο, μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας κ.λπ.

Επενδύσεις $13 δισ. εξασφάλισε η Βρετανία, 30.000 νέες θέσεις εργασίας

H βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 9,7 δισ. στερλίνες (13,4 δισ. δολάρια) νέων ξένων επενδύσεων, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να αντιστρέψει την ελεύθερη πτώση χρηματοδότησης μετά το Brexit.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η κυβέρνηση φιλοξενεί την πρώτη της Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για Επενδύσεις την Τρίτη, σε μία προσπάθεια να πείσει τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στον κόσμο να ρίξουν χρήματα στη Βρετανία.

Η σύνοδος κορυφής έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιμετωπίζει πληθώρα οικονομικών κρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων εργατικού δυναμικού, των υψηλών ρεκόρ τιμών του φυσικού αερίου και των διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ενα σημαντικό μέρος των προσκεκλημένων προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Bill Gates, του CEO της Goldman Sachs David Solomon, του επικεφαλής της JPMorgan Jamie Dimon και του CEO της Blackstone Stephen Schwarzman.

Σύμφωνα με την Dowing Street, τα 18 deals που έχουν ήδη εξασφαλιστεί θα οδηγήσουν στη δημιουργία τουλάχιστον 30.000 θέσεων εργασίας και θα οδηγήσουν στη χρηματοδότηση βασικών τομέων, όπως η ενέργεια υδρογόνου, η βιώσιμη στέγαση και η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα δούμε νέες συνεργασίες για την πράσινη ανάπτυξη που θα προκύψουν από τη σημερινή Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων», ανέφερε ο Τζόνσον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v