Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση ματ από το Ισραήλ για την ενισχυτική δόση

Πρόλαβε τα χειρότερα σε εβδομάδες, εν μέσω αναζωπύρωσης του ιού. Η τακτική του είναι δίδαγμα και για άλλες χώρες, ιδιαίτερα τη Βρετανία με τη νέα μετάλλαξη.

Κίνηση ματ από το Ισραήλ για την ενισχυτική δόση

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού εκτοξεύονται ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να κοιτάξουν μία χώρα που έχει περάσει από παρόμοια κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας λένε ότι η αναζήτηση απαντήσεων στο Ισραήλ μπορεί να είναι χρήσιμη. Και η Βρετανία και το Ισραήλ ήταν από τις πιο γρήγορες όσον αφορά τον εμβολιασμό και όπως το Ισραήλ είχε άνοδο στα κρούσματα τον Ιούνιο, έτσι και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα.

Το Ισραήλ απάντησε στην αναζωπύρωση της πανδημίας με επιθετικό πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων, μία απόφαση που φαίνεται να έχει προλάβει τα χειρότερα μέσα σε εβδομάδες. Κι ενώ υπάρχουν πολλές μεταβλητές όσον αφορά την εξαγωγή συμπερασμάτων, το Ισραήλ μπορεί να δώσει ένα μάθημα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο κόσμος πρέπει να κάνει ενισχυτική δόση.

Η Βρετανία έχει ένα πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ανοιχτό για άτομα 50 ετών και άνω και εστιάζει στους ηλικιωμένους καθώς και σε ευάλωτα άτομα. Στο Ισραήλ, οι ενισχυτικές δόσεις επεκτάθηκαν σε ανθρώπους άνω των 12 ετών εντός εβδομάδων από την έναρξή τους την 1η Αυγούστου.

Η άνοδος των λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αφήνει τη χώρα πίσω από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές  όσον αφορά το ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων. «Αρχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις ότι οι νοσηλείες και τα ποσοστά θανάτων αυξάνονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Μπόρις Τζόνσον, Μαξ Μπλέιν. Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει αυτή τη στιγμή 40.000-50.000 νέα κρούσματα Covid την ημέρα (και 200 θανάτους τη Δευτέρα), με τους γιατρούς να απευθύνουν επείγουσα έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να επαναφέρει τους περιορισμούς Covid.

Στο Ισραήλ, τα σοβαρά κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται τώρα που σχεδόν 3,9 εκατ. άνθρωποι -από τα 5,2 εκατ. που δικαιούνται να κάνουν ενισχυτική δόση- έκαναν τρίτη δόση.

Τα πράγματα πιθανώς θα γίνουν χειρότερα, καθώς οι Βρετανοί ειδικοί παρακολουθούν στενά μία νέα μετάλλαξη της παραλλαγής Δέλτα. Την περασμένη Παρασκευή, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε ότι «μία μετάλλαξη της Δέλτα που πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως ΑΥ.4.2 επεκτείνεται στην Αγγλία» και ότι παρακολουθείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v