Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google, Amazon, Facebook στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ για τα data χρηστών

Θα αναζητηθούν πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογικοί γίγαντες χρησιμοποιούν τις οικονομικές πληροφορίες των καταναλωτών.

Google, Amazon, Facebook στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ για τα data χρηστών

Ερευνα για τις πρακτικές τεχνολογικών γιγάντων όσον αφορά τα δεδομένα των καταναλωτών πρόκειται να ξεκινήσει η αρμόδια αμερικανική αρχή προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Οι Apple, Google, Amazon και Facebook θα τεθούν υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών, όπως αναφέρουν πηγές, προσθέτοντας ότι η αρμόδια αρχή θα εκδώσει εντολές για αναζήτηση πληροφοριών όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις οικονομικές πληροφορίες των καταναλωτών.

Οι τεχνολογικές εταιρείες θα ερωτηθούν για τον τρόπο που χειρίζονται τα οικονομικά δεδομένα των καταναλωτών, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών και του ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Η Υπηρεσία Προστασίας Χρηστών Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ σχεδιάζει να στείλει στις εταιρείες αίτημα 55 σελίδων για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συλλογής, χρήσης και εμπορίας οικονομικών δεδομένων καταναλωτών.

Η έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει εν μέσω προτροπών τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών βουλευτών για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση των νόμων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v