Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 76% στα κέρδη 3ου τριμήνου της HSBC

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,4 δισ. δολάρια, σημαντικά υψηλότερα της πρόβλεψης των αναλυτών, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12 δισ. δολάρια.

Άλμα 76% στα κέρδη 3ου τριμήνου της HSBC

Σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η HSBC για το γ’ τρίμηνο, ενώ γνωστοποίησε και τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών έως 2 δις. δολαρίων.

Τα ανακοινωμένα προ φόρων κέρδη της τράπεζας για το γ’ τρίμηνο έκαναν άλμα 75,8% σε ετήσια βάση στα 5,4 δις. δολάρια, έναντι αύξησης 22,8% στα 3,77 δις. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 4,2 δις. δολάρια από 2,2 δις. δολάρια προηγουμένως, ενώ τα ανακοινωμένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 12 δις. δολάρια.

Η HSBC ανέφερε πως αποδέσμευσε ρευστό περίπου 700 εκατ. δολαρίων που είχε προηγουμένως μπει στην άκρη για να προετοιμαστεί για μια αύξηση των απωλειών από δάνεια καθώς η παγκόσμια οικονομία πιέζονταν από την πανδημία Covid-19. Αυτό συνέβαλε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων, ενώ κατά το τρίμηνο όλες οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζα ήταν κερδοφόρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v