Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» Fitch για ευρωπαϊκή βιομηχανία

Οι ελλείψεις σε τσιπ και οι καθυστερήσεις στις μεταφορές θα επιφέρουν πλήγμα στα έσοδα του τομέα των διαφοροποιημένων βιομηχανιών, εκτιμά η Fitch.

«Καμπανάκι» Fitch για ευρωπαϊκή βιομηχανία

Oι συνεχιζόμενες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων σε τσιπ και των μεγαλύτερων χρόνων παράδοσης, ασκούν πιέσεις στα έσοδα του κλάδου των διαφοροποιημένων βιομηχανιών στην Ευρώπη βραχυπρόθεσμα, προειδοποιεί η Fitch.

Ωστόσο, η ζήτηση όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης παραμένει ισχυρή και τούτο αναμένεται να συνεχιστεί και τα ερχόμενα τρίμηνα, επιτρέποντας στις εταιρείες του κλάδου να αναπληρώσουν την απώλεια εσόδων και παραγωγής αργότερα το 2022. 

Οι εφοδιαστικές διαταραχές καθυστερούν τη μετατροπή των παραγγελιών σε έσοδα, τονίζει η Fitch. Οι διαταραχές στον τομέα επιδεινώθηκαν προς το τέλος του τρίτου τριμήνου και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Το τέταρτο τρίμηνο είναι συνήθως το ισχυρότερο για τις διαφοροποιημένες βιομηχανίες και οι συνεχιζόμενες διαταραχές μπορεί να επιφέρουν πλήγμα στα ετήσια αποτελέσματα, επισημαίνει η Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης συνεχίζει να αναμένει ότι η αύξηση των εσόδων για τον κλάδο το 2021 θα είναι σε υψηλά μονοψήφια ή χαμηλά διψήφια επίπεδα σε σχέση με το 2020, χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v