Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντολή Πούτιν σε Gazprom για περισσότερο αέριο στην Ευρώπη

Ανοίγουν οι ρωσικές κάνουλες προς την Ευρώπη από τις 8 Νοεμβρίου. Η κίνηση θα δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Πτώση στις τιμές.

Εντολή Πούτιν σε Gazprom για περισσότερο αέριο στην Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στη Gazprom να αρχίσει να γεμίζει τις ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου από τις 8 Νοεμβρίου, οδηγώντας χαμηλότερα τις τιμές.

Η κίνηση θα «δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση την Τετάρτη. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, διέταξε τον ρωσικό κολοσσό να επικεντρωθεί στο γέμισμα των υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης στη Γερμανία και την Αυστρία από τις 8 Νοεμβρίου, μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή στη Ρωσία. Ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ανέφερε ότι η εγχώρια επιχείρηση αναπλήρωσης των αποθεμάτων θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα από την 1 Νοεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά. Η Gazprom έχει ως τώρα μεταφέρει πολύ μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στις δεξαμενές αποθήκευσης στην Ευρώπη, σημείωσε.

Oι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, είναι αυτή τη στιγμή γεμάτες κατά 71%, σύμφωνα με στοιχεία από την Gas Infrastructure Europe.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v