Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη η Microsoft να εκθρονίσει την Apple

Τον δρόμο για να γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παίρνει η Microsoft, καθώς οι μετοχές της Apple κατηφορίζουν μετά τη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ετοιμη η Microsoft να εκθρονίσει την Apple

Η πτώση των μετοχών της Apple στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall βάζει τη Microsoft σε πορεία για να γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές της Apple υποχωρούν 3,8%, μετά τη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η κεφαλαιοποίησή της θα πέσει στα 2,44 τρισ. δολάρια, αν οι μετοχές της συνεχίσουν να υποχωρούν. Η Microsoft ετοιμάζεται να χτυπήσει τα $2,45 τρισ. ξεπερνώντας την Apple, μετά τη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 11ο διαδοχικό τρίμηνο.

«Αν ψάχνετε για ασφάλεια στην τεχνολογία, η Microsoft μού φαίνεται πιθανώς ασφαλέστερο ποντάρισμα από την Apple», δήλωσε ο Michael Matousek, επικεφαλής trader στη U.S. Global Investors. «Εάν υπήρχε κάμψη στην οικονομία, θα περίμενα η Microsoft να σταθεί καλύτερα, επειδή τα προϊόντα της είναι διαφοροποιημένα σε περισσότερες επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v