Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple κατά γαλλικών αρχών για το πρόστιμο-ρεκόρ του $1,3 δισ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών, ο τεχνολογικός κολοσσός προχώρησε σε μέτρα για να αναγκάσει τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές να παρέχουν ίδιες τιμές με αυτές που έδινε και η εταιρεία.

Apple κατά γαλλικών αρχών για το πρόστιμο-ρεκόρ του $1,3 δισ.

Τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές κατηγορεί η Apple, μετά το πρόστιμο-ρεκόρ του 1,1 δισ. ευρώ που έδωσαν στην τεχνολογική εταιρεία, για φερόμενες πιέσεις σε εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές iPad και Mac.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η Melanie Thill-Tayara, δικηγόρος της Apple, είπε στους δικαστές στο εφετείο του Παρισιού, ότι οι αρχές βασίστηκαν σε μία ψευδή θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έκανε συμφωνίες με δύο χονδρέμπορους, βλάπτοντας τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές των προϊόντων και ευνοώντας τα δικά της καταστήματα και τη δική της ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του 2020 των δικαστών, η Apple προχώρησε σε μέτρα για να αναγκάσει τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές να παρέχουν ίδιες τιμές με αυτές που έδινε και η εταιρεία, στα Apple Stores και στην ιστοσελίδα της.

Η υπόθεση προκλήθηκε απο καταγγελία της eBizcuss, μεταπωλητή της Apple, το 2012. Η απόφαση αναμένεται σε κάποιους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v