Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τμήμα για τον κλιματικό κίνδυνο από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

Η νομισματική αρχή αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσει ένα τμήμα «Πράσινης Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής».

Τμήμα για τον κλιματικό κίνδυνο από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

Νέο τμήμα για τον εντοπισμό κινδύνων και ευκαιριών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας από την κλιματική αλλαγή δημιουργεί η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, αφού ήταν η τελευταία μεγάλη οικονομία που υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η νομισματική αρχή αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να σχηματίσει ένα τμήμα «Πράσινης Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής», σύμφωνα με δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος, τα οποία ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς η απόφαση δεν είναι ακόμη δημόσια. Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ενόψει της συνόδου κορυφής της COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη, η Τουρκία έγινε η τελευταία χώρα της G-20 που επικύρωσε τη συμφωνάι του Παρισιού του 2015. Ωστόσο, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία με τρόπο που να μη χρειαστεί η χώρα να κάνει επιθετικές περικοπές στις εκπομπές, αντιτιθέμενη στην κατάταξή της ως ανεπτυγμένης χώρας που απαιτείται να υιοθετήσει υψηλότερο επίπεδο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v