Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για τη μεταποίηση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Federal Reserve της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στις 30,9 μονάδες, από 19,8 ένα μήνα νωρίτερα. Στο κόκκινο οι τιμές, τόσο πώλησης όσο και αγοράς υλικών.

Αλμα για τη μεταποίηση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η μεταποίηση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο, καθώς η άνοδος των παραγγελιών και η απασχόληση επιταχύνθηκαν. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών πώλησης ανήλθε στο πιο υψηλό σημείο από το 2001.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Federal Reserve της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στις 30,9 μονάδες, από 19,8 ένα μήνα νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι υψηλότερα από το μηδέν δείχνει ανάπτυξη. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου ξεπέρασαν τις προβλέψεις όλων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Ο δείκτης τιμών για υλικά αυξήθηκε στις 83 μονάδες, σημείο που είναι το δεύτερο πιο υψηλό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ταυτόχρονα, η αισιοδοξία των επιχειρηματιών μεταποίησης της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τις επιχειρηματικές συνθήκες τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε. Ωστόσο, η έκθεση έδειξε ότι οι προσδοκίες για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες τους επόμενους μήνες αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v