Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα διάγραμμα του ΔΝΤ, αποκαλύπτει σοκ... αλά 2008 στην ενέργεια

Τι δείχνει ο δείκτης του μηνιαίου κόστους καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου (Brent, WTI και Dubai), του φυσικού αερίου (Henry Hub, TTF και Asia LNG), του άνθρακα (Αυστραλία και της Νότιας Αφρικής) και του προπανίου (Mont Belvieu).

Ενα διάγραμμα του ΔΝΤ, αποκαλύπτει σοκ... αλά 2008 στην ενέργεια

Σοκ προκαλεί η αύξηση των τιμών της ενέργειας τον Οκτώβριο που ήταν στο χειρότερο επίπεδο από το 2008!

Ενδεικτικός είναι ο δείκτης του μηνιαίου κόστους καυσίμων που δημοσίευσε το ΔΝΤ, συμπεριλαμβάνει πετρέλαιο (Brent, WTI και Dubai), φυσικό αέριο (Henry Hub, TTF και Asia LNG), άνθρακα (Αυστραλία και της Νότιας Αφρικής) και προπάνιο (Mont Belvieu).

Μετά από 13 χρόνια, όταν ξέσπαγε η χρηματοπιστωτική κρίση που τράνταξε τον πλανήτη, οι ανησυχίες για τις κυβερνήσεις επανέρχονται ξανά από άλλες διαδρομές κλονίζοντας εισοδήματα για νοικοκυριά και επειχειρήσεις. 

Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να γίνει πιο επίμονος σε κάποιες περιοχές του κόσμου αν συνεχιστούν οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες ή αν μετατοπιστούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, προειδοποίησε την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί χαμηλότερα το 2022, αλλά οι φορείς άσκησης πολιτικής παραμένουν σε επιφυλακή δεδομένων των υφιστάμενων ρίσκων, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Τζερι Ράις.

«Ο παρατεταμένα υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να απαιτεί πιο εμπροσθοβαρή μέτρα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν συστημικό μειονέκτημα τόσο για την αμερικανική όσο και για την παγκόσμια οικονομία» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v