Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Καστέξ θα παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται. Σε καραντίνα μπήκε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ντε Κρόο, καθώς είχε συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο τέθηκε σε αυτοαπομόνωση αφού το πρωί της Δευτέρας είχε συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Καστέξ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, όπως μετέδωσε το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι VRT. 

Ο Ντε Κρόο θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Τετάρτη και μέχρι τότε θα μείνει σε απομόνωση, όπως και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησής του οι οποίοι συμμετείχαν στη γαλλοβελγική σύνοδο με αντικείμενο την ασφάλεια. Όλοι τους θα παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγει αρνητικό το αποτέλεσμα των εξετάσεών τους.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας λίγες ώρες νωρίτερα μπήκε σε αυτοαπομόνωση, αφού η 11χρονη κόρη του διαγνώστηκε και αυτή θετική στην ασθένεια.

Ο Καστέξ βρισκόταν χθες το πρωί στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ Ντε Κρόο. Το απόγευμα είχε προγραμματίσει να συναντηθεί στο Ματινιόν με αιρετούς εκπροσώπους της Γουαδελούπης, προκειμένου να εξετάσουν την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή τους, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, Υπερπόντιων Εδαφών Σεμπαστιάν Λεκορνί και Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Όμως επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες έμαθε ότι ασθένησε η κόρη του και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο Καστέξ θα παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v