Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή γραμμή για τη διάρκεια των εμβολιασμών Covid αναζητά η Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθετούν αντίθετες πολιτικές. Η Αυστρία επέβαλε εκ νέου lockdown, η Γερμανία λέει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο και η Γαλλία εντείνει τους ελέγχους. Τηλεργασία 4 μέρες την εβδομάδα στο Βέλγιο.

Κοινή γραμμή για τη διάρκεια των εμβολιασμών Covid αναζητά η Ευρώπη

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για συμφωνία όσον αφορά το πόσο καιρό οι εμβολιασμοί Covid-19 προστατεύουν τους ανθρώπους και στο πώς να διαχειριστούν τις ενισχυτικές δόσεις, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε έναν κοινό κανόνα για το πόσο κρατάνε τα εμβόλια και πότε θα πρέπει να χορηγείται η αναμνηστική δόση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν σε δημοσιογράφους την Τρίτη, καθώς οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Αυτό δεν μπορεί να είναι διαφορετικό στο Λουξεμβούργο από το πώς είναι στην Ελλάδα ή στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Είναι εντελώς αντίθετο με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών», πρόσθεσε.

«Οι ενισχυτικές δόσεις είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα», είπε ο Μίκαελ Ροθ, υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, πριν από τις συνομιλίες. «Αυτό επηρεάζει επίσης το ψηφιακό πάσο εμβολιασμού. Πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά, για να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθετούν αντίθετες πολιτικές, καθώς η πανδημία επιταχύνεται. Η Αυστρία επέβαλε εκ νέου lockdown, η Γερμανία λέει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο και η Γαλλία, όπου ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ βρέθηκε θετικός, ενισχύει τους υγειονομικούς ελέγχους υγειονομικής σε κλειστούς χώρους. Το Βέλγιο έδωσε εντολή για υποχρεωτική εργασία από το σπίτι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v