Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση ΕΕ: 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό για ταξίδια

Tο νέο χρονικό όριο υποδηλώνει ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των εννέα μηνών, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόταση ΕΕ: 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό για ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συστήσει ένα χρονικό όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμών Covid-19 για ταξίδια στο μπλοκ και θα προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από το μπλοκ. Καλεί επίσης τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το έγγραφο.

Τα προτεινόμενα update εισάγουν επίσης το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των πιστοποιητικών Covid, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των 9 μηνών.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέπουν επίσης τα ταξίδια στην ΕΕ για παιδιά μεταξύ 6 και 17 ετών που έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε το μπλοκ να εξομαλύνει τις διαφορές στους κανόνες, για να συμβάλει στη διασφάλιση των ταξιδίων -οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αντίθετες προσεγγίσεις για τη διάρκεια των εμβολιασμών και τον τρόπο διαχείρισης των αναμνηστικών δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v