Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυστική συμφωνία $275 δισ. της Apple με την Κίνα

Η επίσκεψη του CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ στην Κίνα το 2016 έγινε εν μέσω καταστολής του Πεκίνου κατά της Apple, η οποία ωστόσο σταμάτησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Μυστική συμφωνία $275 δισ. της Apple με την Κίνα

Mυστική πενταετή συμφωνία αξίας άνω των 275 δισ. δολαρίων υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, με την Κίνα το 2016, υποσχόμενος ότι η εταιρεία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και της τεχνολογικής τεχνογνωσίας της Κίνας, ανέφερε το Information την Τρίτη επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κουκ υποσχέθηκε στους Κινέζους αξιωματούχους ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις στη χώρα, θα εξασφαλίσει επιχειρηματικές συμφωνίες και θα κανονίσει εκπαίδευση εργαζομένων.

Η επίσκεψη του Κουκ στην Κίνα το 2016 έγινε εν μέσω καταστολής του Πεκίνου κατά της Apple, η οποία ωστόσο σταμάτησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Εκείνη την εποχή, ο Κουκ ανακοίνωσε νέες επενδύσεις της Apple στην Κίνα και προέτρεψε άλλες αμερικανικές εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v