Γερμανία: Μέσω Ουκρανίας θα συνεχίσει να ρέει το φυσικό αέριο

Πιέσεις από τον Γερμανό καγκελάριο στον Πούτιν για την Ουκρανία, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα. Δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ακόμη ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Γερμανία: Μέσω Ουκρανίας θα συνεχίσει να ρέει το φυσικό αέριο

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς είπε ότι η κυβέρνησή του «θα κάνει τα πάντα» για να διασφαλίσει ότι το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να ρέει μέσω της Ουκρανίας και θα εμποδίσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 για να «χτυπήσει» την οικονομία της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια ενός τρίωρου ταξιδιού στην Πολωνία, ο νέος ηγέτης της Γερμανίας δεν αναφέρθηκε άμεσα στη δράση στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνησή του κατά του αγωγού, την ώρα που η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock προχώρησε κι άλλο, λέγοντας ότι ο Nord Stream 2 δεν πληροί τις απαιτήσεις των γερμανικών ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες ανέστειλαν την πιστοποίηση του αγωγού τον περασμένο μήνα, επειδή η εταιρεία διαχείρισής του, η οποία ανήκει στη ρωσική Gazprom PJSC δεν είχε δημιουργήσει σωστά το γερμανικό τμήμα της.

«Σε αυτό το σημείο, ο αγωγός δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, επειδή δεν πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ενεργειακού νόμου -και τα θέματα ασφάλειας είναι ακόμα στο τραπέζι», είπε η Baerbock σε συνέντευξή της, της οποίας το κόμμα των Πρασίνων είναι ο μικρότερος εταίρος στη γερμανική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v