Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TikTok: Φρικιαστικά βίντεο αναγκάζονται να βλέπουν οι διαχειριστές περιεχομένου

Παιδική πορνογραφία, βιασμοί, αυτοκτονίες, αποκεφαλισμοί ζώων είναι μερικά μόνο από τα βίντεο που αναγκάζονται να παρακολουθούν οι διαχειριστές περιεχομένου της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο.

TikTok: Φρικιαστικά βίντεο αναγκάζονται να βλέπουν οι διαχειριστές περιεχομένου

Σε βίντεο παιδικής πορνογραφίας, βιασμών, αποκεφαλισμού και ακρωτηριασμού ζώων, εκτίθενται οι 10.000 διαχειριστές περιεχομένου της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok, σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε κατά της πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο και της μητρικής της, ΒyteDance Inc.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο. Η συντονίστρια περιεχομένου Candie Frazier λέει ότι έχει δει βίντεο που περιλαμβάνουν φρικτό κανιβαλισμό, διαλυμένα κεφάλια, πυροβολισμούς σε σχολείο, αυτοκτονίες, ακόμη και θανατηφόρα πτώση από κτίριο, με ήχο.

Και δεν υπάρχει καμία διαφυγή από όλο αυτό, ισχυρίζεται η Frazier. Το TikTok απαιτεί από τους διαχειριστές περιεχομένου να εργάζονται με ξέφρενο ρυθμό, παρακολουθώντας εκατοντάδες βίντεο ανά 12ωρη βάρδια, με μόνο μία ώρα άδεια για μεσημεριανό γεύμα και δύο διαλείμματα των 15 λεπτών, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

«Λόγω του τεράστιου όγκου του περιεχομένου, οι διαχειριστές περιεχομένου δεν επιτρέπεται να ασχολούνται περισσότερο από 25 δευτερόλεπτα ανά βίντεο και πρέπει να βλέπουν ταυτόχρονα τρία έως δέκα βίντεο», ανέφεραν οι δικηγόροι της στην αγωγή της.

Η Frazier, που ζει στο Λας Βέγκας, δήλωσε ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες ως αποτέλεσμα όλων των βίντεο που έπρεπε να παρακολουθήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v