Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή κρίση: Αύξηση 50% στα τάνκερ με αμερικανικό LNG προς Ευρώπη

Προς τα ευρωπαϊκά λιμάνια κατευθύνονται 15 δεξαμενόπλοια με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Επιπλέον, υπάρχουν 11 φορτία LNG με αδήλωτους προορισμούς, των οποίων οι πορείες υποδηλώνουν ότι πηγαίνουν προς Ευρώπη -μεταξύ αυτών και το Minerva Chios.

Ενεργειακή κρίση: Αύξηση 50% στα τάνκερ με αμερικανικό LNG προς Ευρώπη

Κατά 50% σε μόλις 24 ώρες αυξήθηκε ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων που διέσχισαν τον Ατλαντικό με υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ και με προορισμούς τα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης, καθώς βαθαίνει η ενεργειακή κρίση της ηπείρου.

Είναι πλέον 15, από 10 που ήταν την Τετάρτη, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Επιπλέον, υπάρχουν άλλα 11 φορτία LNG ΗΠΑ με αδήλωτους προορισμούς, των οποίων οι πορείες υποδηλώνουν ότι κατευθύνονται προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Minerνa Chios, που άφησε τον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG της Cheniere Energy στη Λουιζιάνα στα μέσα Νοεμβρίου και βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό, όταν αναδρομολογήθηκε προς την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα -όπως έγραφε και ο Χαμαιλέων χθες.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την παύση λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία και τη χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Γερμανία, που επιδείνωσαν την έλλειψη η οποία αναγκάζει τις χώρες να προσφεύγουν στον άνθρακα και στο πετρέλαιο για να κρατήσουν τα σπίτια ζεστά.

Η είδηση για φορτία LNG με κατεύθυνση προς Ευρώπη οδήγησε σε πτώση των τιμών. Από τα 15 δεξαμενόπλοια LNG που δήλωσαν τα λιμάνια τους, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ισπανία είναι οι προορισμοί για τέσσερα, ενώ από ένα θα πάει σε Ολλανδία, Γιβραλτάρ και Μάλτα.

Επιπλέον, ένα τάνκερ LNG του οποίου ο προορισμός δεν είχε δηλωθεί, βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v