Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Φόβοι για κύμα χρεοκοπίων στο real estate

Οι ρυθμιστικές αρχές αποκαλύπτουν την ένταση της κρίσης στον τομέα. Ζητούν τραπεζικές ενέσεις με στεγαστικά δάνεια. Κίνηση με την ελπίδα για μια ήπια προσγείωση μετά από χρόνια επέκτασης του τομέα, με κινητήριο μοχλό τα υψηλά χρέη.

Κίνα: Φόβοι για κύμα χρεοκοπίων στο real estate

Η Κίνα κάλεσε τις τράπεζες να ενισχύσουν τον δανεισμό για να ενισχυθεί η αγορά ακινήτων το πρώτο τρίμηνο και χαλάρωσε έναν βασικό περιορισμό σχετικά με το χρέος των κατασκευαστικών εταιρειών.

Η κίνηση αυτή, με μοχλό τα στεγαστικά δάνεια, αποτελεί ένδειξη ότι οι αρχές της χώρας ανησυχούν όλο και περισσότερο για την κρίση ρευστότητας του κλάδου real estate, καθώς μια σειρά εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών, χρεοκοπίας.

Οι ρυθμιστικές αρχές προτρέπουν τις τράπεζες να εντείνουν τον δανεισμό σε κατασκευαστές μετά από τουλάχιστον δύο τρίμηνα διαδοχικών μειώσεων, αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg.

Ταυτόχρονα, ο δανεισμός σε μεγάλες εταιρείες ακινήτων που χρησιμοποιούν το φθηνό χρήμα για τη χρηματοδότηση συγχωνεύσεων και εξαγορών δεν θα υπολογίζεται πλέον στις μετρήσεις των «τριών κόκκινων γραμμών» σχετικά με τον περιορισμό του χρέους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι ρυθμιστικές αρχές αποκαλύπτουν την ένταση της κρίσης στον τομέα και ανησυχούν για τη συνέχεια, με κινήσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ήπια προσγείωση μετά από χρόνια επέκτασης με κινητήριο μοχλό τον δανεισμό, τα υψηλά χρέη.

Μεγάλοι κατασκευαστές όπως η China Evergrande Group και η Kaisa Group Holdings έχουν χάσει πληρωμές για ομόλογα και άλλα χρηματοδοτικά προϊόντα, θέτοντας μια μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου καθώς και για την κοινωνική σταθερότητα, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v