Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά σε χαμηλό 10ετίας για τις πωλήσεις της Volkswagen πέρυσι

Η έλλειψη τσιπ το 2021 πάτησε φρένο στην παραγωγή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και οι παραγγελίες παρέμειναν ισχυρές.

Βουτιά σε χαμηλό 10ετίας για τις πωλήσεις της Volkswagen πέρυσι

Στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας δεκαετίας υποχώρησαν οι πωλήσεις της Volkswagen πέρυσι, καθώς η έλλειψη τσιπ παγκοσμίως πάτησε φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι παραδόσεις του Ομίλου μειώθηκαν κατά 4,5%, φτάνοντας στα 8,88 εκατ. οχήματα - ήταν τα λιγότερα από το 2011. Η έλλειψη εξαρτημάτων χτύπησε την παραγωγή παρά τις ισχυρές παραγγελίες, ανακοίνωσε η Volkswagen την Τετάρτη. Η εταιρεία βρίσκεται σε χειρότερη θέση από πολλές άλλες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, από τη Volkswagen έως τη Stellantis NV, ελπίζουν ότι οι κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας θα χαλαρώσουν σταδιακά φέτος, αλλά έχουν προειδοποιήσει ότι η προσφορά τσιπ θα παραμείνει περιορισμένη το πρώτο εξάμηνο. Η Mercedes δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διατηρήσει μια ομάδα εργασίας για να βοηθήσει στην άμβλυνση τυχόν σημείων συμφόρησης που κινδυνεύουν να διαταράξουν την παραγωγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v