Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hedge funds κερδοσκοπούν με το πετρέλαιο, τιμές σε ρεκόρ 7ετίας

Οι θέσεις στα futures ενισχύονται μαζικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου HΠΑ αυξήθηκαν κατά 50 μονάδες βάσης και ο δείκτης Nasdaq 100 υποχώρησε 5,5%. Πού οφείλεται αυτή η στροφή και πού στοχεύουν.

Hedge funds κερδοσκοπούν με το πετρέλαιο, τιμές σε ρεκόρ 7ετίας

Αφήνουν τα στοιχήματα στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας αφού οδήγησαν τις κεφαλαιοποιήσεις των ισχυρών διεθνών παικτών σε αστρονομικά επίπεδα και τώρα χτυπούν πονταρίσματα στο πετρέλαιο.

Ο λόγος για μια σειρά hedge fund που αρέσκονται στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας προς αναζήτηση αποδόσεων. Μετοχές και ομόλογα είναι εκτός, το πετρέλαιο εντός, λένε χαρακτηριστικά παίκτες της αγοράς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg aυτός είναι ο οδηγός για τα hedge fund που προσπαθούν να ανταποκριθούν στον επίμονο πληθωρισμό, τα αυξανόμενα επιτόκια και την πτώση των βαριών χαρτιών του "χάι-τεκ" κλάδου στη Wall Street και σε άλλα χρηματιστήρια της υφηλίου.

Το διάγραμμα του Bloomberg δείχνει ότι τα hedge fund ποντάρουν ανοδικά για το πετρέλαιο από τα μέσα Νοεμβρίου με βάση τις συνδυασμένες καθαρές θέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent και West Texas Intermediate.

Οι θέσεις ενισχύονται μαζικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκαν κατά 50 μονάδες βάσης και ο δείκτης Nasdaq 100 υποχώρησε 5,5%.

Τα αυξανόμενα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων από τα hedge fund είναι η μεγάλη κινητήρια δύναμη για το τεχνολογικό selloff που διαχέεται στον δείκτη S&P 500 - και ταυτόχρονα ο βασικός μοχλός για το ράλι του πετρελαίου σε υψηλό 7ετίας.

Και μετά έρχεται το “ντύσιμο”, η ανάλυση της υπόθεσης του πονταρίσματος που δικαιολογεί την κερδοσκοπία η οποία έχει ξεκινήσει να στήνεται αυτό το διάστημα γύρω από τον μαύρο χρυσό.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί από την αύξηση της ζήτησης καθώς η παγκόσμια πανδημία υποχωρεί σταδιακά και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη έχουν δημιουργήσει κίνδυνο σε μια κρίσιμη περιοχή εξαγωγής πετρελαίου.

Επιπλέον, οι τιμές υποστηρίζονται από τις ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να επιτύχει μόνο το ήμισυ της προγραμματισμένης παραγωγής της κατά τους επόμενους έξι μήνες, παρά τις εκκλήσεις για ταχύτερη αύξηση της παραγωγής.

Προσθέστε προσδοκίες ότι οι τιμές της ενέργειας θα είναι μια συνεχής κινητήρια δύναμη του επίμονου πληθωρισμού και δεν υπάρχει κανένα μυστήριο γιατί τα hedge fund αποχωρούν από μετοχές και ομόλογα και στρέφονται σε εμπορεύματα σε αναζήτηση πολύτιμων αποδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v