Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπραγματεύσεις Vodafone-Iliad για συγχώνευση των ιταλικών τους μονάδων

Αν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε τρεις από τέσσερις που είναι σήμερα.

Διαπραγματεύσεις Vodafone-Iliad για συγχώνευση των ιταλικών τους μονάδων

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες Vodafone και Iliad βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στον εξοντωτικό ανταγωνισμό στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο εταιρειών βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ και τα δυο μέρη εξετάζουν τρόπους συγχώνευσης των αντίστοιχων δραστηριοτήτων τους στην Ιταλία. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε τρεις από τέσσερις που είναι σήμερα.

Η Iliad, η οποία κάνει στις 25 Ιανουαρίου το ντεμπούτο της στην ιταλική αγορά wireline broadband, συνεργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Lazard για τα στρατηγικά της σχέδια στην Ιταλία, όπως ανέφερε η μια πηγή, η οποία πάντως προειδοποίησε πως δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συμφωνία.

Αν πράγματι υπάρξει συμφωνία, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός τηλεπικοινωνιακού κολοσσού με μερίδιο περίπου 36% στην αγορά mobile και με συνδυασμένα έσοδα ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ.

Η Iliad και η Vodafone αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Vodafone έχει ετήσια έσοδα περίπου 5 δις. ευρώ στην Ιταλία και μερίδιο 28,5% στους πελάτες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, ενώ η Iliad είναι πολύ μικρότερη, με την ιταλική μονάδα της να εμφανίζει ετήσια έσοδα 674 εκατ. ευρώ το 2020 και με μερίδιο στην αγορά mobile περίπου 7,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v