Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις στον CEO της Unilever μετά την άφιξη του ακτιβιστή επενδυτή Peltz

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου να εξαγοράσει μονάδα καταναλωτικών αγαθών της GlaxoSmithKline, ο ερχομός του Nelson Peltz αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο.

Νέες πιέσεις στον CEO της Unilever μετά την άφιξη του ακτιβιστή επενδυτή Peltz

Το μερίδιο που έχει το hedge fund του ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz στη Unilever αυξάνει την πίεση στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Alan Jope, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εξαγοράσει τη μονάδα καταναλωτικής υγείας από την GlaxoSmithKline Plc.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Trian Fund Management του Peltz αγόρασε ένα σημαντικό μερίδιο στη Unilever τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το ακριβές μέγεθος ή οι προθέσεις του Peltz δεν έγιναν γνωστές.

Η εμφάνιση ενός ακτιβιστή επενδυτή είναι η πιο πρόσφατη πρόκληση για τον Jope, ο οποίος αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση όσον αφορά την προσφορά μίας νέας στρατηγικής. Ο δισεκατομμυριούχος Peltz στρέφει την προσοχή του στη Unilever μετά την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Procter & Gamble Co. τον Αύγουστο, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που επέφεραν αρκετές δραματικές αλλαγές, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης του γίγαντα καταναλωτικών αγαθών.

Το Trian πιθανότατα θα επιχειρηματολογήσει υπέρ του διαχωρισμού της δραστηριότητας τροφίμων της Unilever από τις δραστηριότητες φροντίδας για το σπίτι και για τους καταναλωτές, ενώ θα αυξήσει περαιτέρω την πίεση στον Jope και στο διοικητικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v